Skip to main content

ბოტანია

  

გვიან საუზმეზე "ბოტანიამ" დაგვპატიჟა და კაფეს ინტერიერივით ფერადოვანი და ხალასი მენიუ შემოგვთავაზა - ტრადიციული ქართული და თანამედროვე ევროპული სამზარეულოს ერთგვარი ეკლექტიკა:

  მინიატურული ხინკლები "ხინკილები" სოკოს სოუსში. ერთლუკმიანი ფენოვანი ხაჭაპურები გებჟალიას სოუსით, რომლებიც პირში დნება. ნაირ-ნაირი დაფები ადგილზე გამომცხვარი პურით, ათასგვარი საწებლებით, არომატული კარაქით და სხვადასხვა ბოსტნეულის მარინადებით  და გემრიელი რამე-რუმეებით. სტეიკის სალათა სეზამით, კიტრი-პამიდვრის სალათა იაპონური სოუსით და ორაგული. 

   გულთბილი მასპინძლობა, კარგი მომსახურება და საუკეთესო ეზო, ძალიან, ძალიან საზაფხულო განწყობით. 

 ასე გაჩნდა Google-ის რუკებზე პირველი თბილისული კაფე 360 გრადუსიანი პანორამებით.


    
      


ბოტანია 

    

    

Comments

Popular posts from this blog

ვილა მოსავალი - ქართული კუთხე

        ექსპედიციის პირველი დღე "ვილა მოსავლის" რესტორან "ქართულ კუთხეში" ვახშმით დავასრულეთ, სადაც ჩვენს არაჩვეულებრივ მასპინძლებთან, შეყრილაძეების ოჯახთან ერთად ახალგაზრდა შეფ-მზარეულის მომზადებული ძალიან გემრიელი და თანამედროვე შტრიხებით შელამაზებული ქართულ-ტრადიციული კერძები მივირთვით ადგილობრივ ღვინოსთან ერთად. თუმცა, ვიტყუები, რა მივირთვით, მთელი დღის ნარბენებმა და მოშიებულებმა სრულიად უსირცხვილოდ და უნამუსოდ ჩავიყარეთ პირში. ღორის ცვრიან ნეკნებს ერთმანეთს ხელიდან ვაგლეჯდით და კუბდრის ბოლო ნაჭერს მეზობელი მაგიდიდან ვიპარავდით.           რა დამამახსოვრდა? ტრადიციული ჩაქაფული მადაგასკარული ვანილით. გემრიელია? კი. ვანილის არომატი და გემო იგრძნობა? არა. ვანილი ცხვრის ხორცის დამახასიათებელ გემოს არბილებს და ცხვრის ხორცი და ვანილი ერთად მსოფლიო კულინარიაში საყოველთაოდ გავრცელებული თუ არა, აზიასა და აფრიკაში ნამდვილად მიღებული პრაქტიკაა. კარგი იყო კეცის ჩაკურდღლულიც - არომატულ სოუსში ჩაშუშული კურდღლის ხორცი ენაზე დნებოდა.  ...

ვილა მოსავალი

        მთელი დღე სირბილის შემდეგ ახალუბანში "ვილა მოსავალსაც" მივადექით, სადაც საოცარ მასპინძლებთან ერთად დავათვალიერეთ ჯერ "ვილა მოსავლის" ულამაზესი ვენახები, მერე არაჩვეულებრივი მარანი, უკომფორტულესი სასტუმრო თავისი სპა ცენტრით და აუზით და რესტორანი - იდეალირი ადგილი ზაფხულის სიცხეში თბილისიდან გასაქცევად და მთელი დღის გასატარებლად, გნებავთ ოჯახით, გნებავთ მეგობრებთან ერთად, ან სულაც მარტო - ყველას და ყველაფრისგან დასამალად ან სამუშაოდ.      "ვილა მოსავლის" მარანში უზომოდ არომატული და გემრიელი, აშკარად დიდი სიყვარულით დაყენებული ქვევრის თუ კასრის ჩინური, გორული მწვანე, ციცქა, რქაწითელი და ქართულ-ტრადიციული საფერავი დავაგემოვნეთ. გემოვნებით მოწყობილ ეზოში დავისვენეთ, სამეზობლოში ცხენების რანჩოზეც შევიჭყიტეთ და ახალგაზრდა და უნიჭიერესი შეფ-მზარეულის მომხადებული ქართული კერძების შესამუსრად გავემართეთ. ვილა მოსავალი  ვილა მოსავლის ვენახები   ვილა მოსავლის მარანი         

სვეტიცხოველი

        სვეტიცხოვლის შესახებ ყველამ ყველაფერი ვიცით. ჩვენი უპირობო სიყვარული და ძველი ნაცნობია. ადგილი რომელსაც ბავშვობიდან ვეზიარეთ და ათასჯერ რომ მივიდეთ, ათასივე ჯერზე ერთნაირ აღტაცებას იწვევს.      მის ყველა ჩუქურთმას და ფრესკას ვცნობთ, ყველა ორნამენტს, თითოეულ ხვეულს და წახნაგს. მისი ათასივე ელფერი, ეზოში დაგდებული ყველა ქვა ზეპირად გვახსოვს.    და, მაინც -   ყოველ მისვლაზე გვაოცებს. რაღაც ახალს, აქამდე უნახავს, აღმოუჩენელს, დაფარულს გამოაჩენს და შვილისშვილისთვის მზრუნველი ბებიის გადანახული ტკბილეულივით გვახვედრებს.  სვეტიცხოველი