Skip to main content

ახალი მარშრუტი

 

დღე პირველი  
თბილისი - რეზო გაბრიაძის მარიონეტების თეატრი, მშვიდობის ხიდი, რიყე, აბანოთუბანი, ფუნიკულიორი, ინოვაციებისა და ტექნოლოგიების სააგენტო (გუგლერებს ჯერ კიდევ სჯერათ ქართველი ჩინოვნიკების), ტაბიძის ქუჩა, თავისუფლების მოედანი.

სადილი "ბოტანიაში" ("ბოტანიაში" კარგად იცოდნენ Google-ის და ტურიზმის ურთიერთკავშირის შესახებ და დაგვპატიჟეს)

შეხვედრა ტურიზმის ეროვნულ ადმინისტრაციაში (გუგლერები შესაშური სიჯიუტით გამოირჩევიან - თვლიან, რომ ქვეყნის მთავრობამ, რომც არ აინტერესებდეს, მაინც უნდა იცოდეს ვინ რას აკეთებს მათი ქვეყნის ტერიტორიაზე). 

მცხეთა - ჯვარი, სვეტიცხოველი.

ღვინის დეგუსტაცია გიორგი ბარისაშვილის მარანში (გიოირგი, უი, Google-ის რუკები როგორ არ გამიგონიაო)

ძალისი (სამწუხაროდ დაკეტვამდე ვერ მივუსწარით. ტურიზმის ადმინისტრაციიდან ეროვნული მუზეუმის გასაციფრულებლად გაგვაგზავნეს, მაგრამ მუზეუმის ხელმძღვანელობის გაფრთხილება "დაავიწყდათ", მუზეუმში კი ისეთი თანამშრომელი არ აღმოჩნდა, ვისაც მუზეუმის დირექტორთან დარეკვის ნებართვა ქონდა (მასე კი არაა, ყველა ვერ რეკავს) და საათნახევარი არკვევდნენ რა ექნათ, სანამ ამასობაში ჩვენა არ გავარკვიეთ, რომ თურმე მუზეუმი უკვე აციფრულია და ტურიზმის ეროვნულ სააგენტოში არ იციან) 

ვილა მოსავალი - ვენახები, მარანი, ღვინის დეგუსტაცია და ვახშამი.  


დღე მეორე

უფლისციხე

ბორჯომი

ახალციხე

ჭობარეთის მესხური სახლი - მესხური სამზარეულოს დეგუსტაცია

სარო

ღამისთევა სულდაში - საოჯახო სასტუმრო "ფლორა"


დღე მესამე 

მზის ამოსვლა კარწახის ტბაზე

საუზმე "ფლორაში"

აბულის ციხე

ხანჩალის ტბა

სოფელი გორელოვკა

მადათაფას ტბა

საღამოს ტბა

სადილი "Family Corner"-ში 

ჭიქიანის მენჰირი

ღამისთევა ყვარელში - "შატო ყვარელი" ("კორპორაცია ქინძმარაულმა", მე ვიცი Google-ს ტურიზმთან რა კავშირი აქვსო და დაგვპატიჟა)


დღე მესამე 

საუზმე სასტუმროში

"ქინძმარაულის" მარნის დათვალიერება და ღვინის დეგუსტაცია

"ქინძმარაულის" ვენახები

გრემი (თავიდან ბოლომდე ხარაჩოებში და დაკეტილი აღმოჩნდა)

"ბადაგონის" ქარხნის დათვალიერება ("ბადაგონშიც" იცოდნენ Google-ის რუკები რა იყო და თავისთან მიგვიპატიჟეს)

ალავერდი 

სადილი და ღვინის დეგუსტაცია - "ბადაგონის სახლი ალავერდთან"

თელავი - ცენტრი, ჭადარი, ბატონისციხე

ღვინის დეგუსტაცია "რუისპირის ბიოდინამიურ მეურნეობაში" (ტურიზმის ადმინისტრაციისგან განსხვავებით, აქაც იცოდნენ Google რა იყო)

თბილისში დაბრუნება


    

Comments

Popular posts from this blog

ვილა მოსავალი - ქართული კუთხე

        ექსპედიციის პირველი დღე "ვილა მოსავლის" რესტორან "ქართულ კუთხეში" ვახშმით დავასრულეთ, სადაც ჩვენს არაჩვეულებრივ მასპინძლებთან, შეყრილაძეების ოჯახთან ერთად ახალგაზრდა შეფ-მზარეულის მომზადებული ძალიან გემრიელი და თანამედროვე შტრიხებით შელამაზებული ქართულ-ტრადიციული კერძები მივირთვით ადგილობრივ ღვინოსთან ერთად. თუმცა, ვიტყუები, რა მივირთვით, მთელი დღის ნარბენებმა და მოშიებულებმა სრულიად უსირცხვილოდ და უნამუსოდ ჩავიყარეთ პირში. ღორის ცვრიან ნეკნებს ერთმანეთს ხელიდან ვაგლეჯდით და კუბდრის ბოლო ნაჭერს მეზობელი მაგიდიდან ვიპარავდით.           რა დამამახსოვრდა? ტრადიციული ჩაქაფული მადაგასკარული ვანილით. გემრიელია? კი. ვანილის არომატი და გემო იგრძნობა? არა. ვანილი ცხვრის ხორცის დამახასიათებელ გემოს არბილებს და ცხვრის ხორცი და ვანილი ერთად მსოფლიო კულინარიაში საყოველთაოდ გავრცელებული თუ არა, აზიასა და აფრიკაში ნამდვილად მიღებული პრაქტიკაა. კარგი იყო კეცის ჩაკურდღლულიც - არომატულ სოუსში ჩაშუშული კურდღლის ხორცი ენაზე დნებოდა.  ...

ვილა მოსავალი

        მთელი დღე სირბილის შემდეგ ახალუბანში "ვილა მოსავალსაც" მივადექით, სადაც საოცარ მასპინძლებთან ერთად დავათვალიერეთ ჯერ "ვილა მოსავლის" ულამაზესი ვენახები, მერე არაჩვეულებრივი მარანი, უკომფორტულესი სასტუმრო თავისი სპა ცენტრით და აუზით და რესტორანი - იდეალირი ადგილი ზაფხულის სიცხეში თბილისიდან გასაქცევად და მთელი დღის გასატარებლად, გნებავთ ოჯახით, გნებავთ მეგობრებთან ერთად, ან სულაც მარტო - ყველას და ყველაფრისგან დასამალად ან სამუშაოდ.      "ვილა მოსავლის" მარანში უზომოდ არომატული და გემრიელი, აშკარად დიდი სიყვარულით დაყენებული ქვევრის თუ კასრის ჩინური, გორული მწვანე, ციცქა, რქაწითელი და ქართულ-ტრადიციული საფერავი დავაგემოვნეთ. გემოვნებით მოწყობილ ეზოში დავისვენეთ, სამეზობლოში ცხენების რანჩოზეც შევიჭყიტეთ და ახალგაზრდა და უნიჭიერესი შეფ-მზარეულის მომხადებული ქართული კერძების შესამუსრად გავემართეთ. ვილა მოსავალი  ვილა მოსავლის ვენახები   ვილა მოსავლის მარანი         

სვეტიცხოველი

        სვეტიცხოვლის შესახებ ყველამ ყველაფერი ვიცით. ჩვენი უპირობო სიყვარული და ძველი ნაცნობია. ადგილი რომელსაც ბავშვობიდან ვეზიარეთ და ათასჯერ რომ მივიდეთ, ათასივე ჯერზე ერთნაირ აღტაცებას იწვევს.      მის ყველა ჩუქურთმას და ფრესკას ვცნობთ, ყველა ორნამენტს, თითოეულ ხვეულს და წახნაგს. მისი ათასივე ელფერი, ეზოში დაგდებული ყველა ქვა ზეპირად გვახსოვს.    და, მაინც -   ყოველ მისვლაზე გვაოცებს. რაღაც ახალს, აქამდე უნახავს, აღმოუჩენელს, დაფარულს გამოაჩენს და შვილისშვილისთვის მზრუნველი ბებიის გადანახული ტკბილეულივით გვახვედრებს.  სვეტიცხოველი